La Cuisine Française

Cooking is fun and we live in society that learns from entertainment

Vergaderen 'buitenshuis'Vergaderen in volledige privacy in een internationaal georiënteerde omgeving aan de Herengracht vlakbij de Gouden Bocht.

Locatie:
Een patriciërs woning, gebouwd in 1647, voormalig in gebruik door een handelaar in zijde, met een monumentale façade, een prachtige marmeren entree die leidt naar de stijlkamer met een handbeschilderd plafond, Aubusson wandtapijt en een open haard en uitzicht op de tuinen tussen de Herengracht en Keizersgracht.

Faciliteiten:
Een kookschool aan de voorzijde met een Chefs Table:
• voor een informele lunch
• voor een groepsdiscussie of zelfs
• voor een ad hoc kooksessie voor een moment van ontspanning
Wi-Fi verbinding, beamer, scherm en flipover.

Opstelling:
• Vergadertafel tot 20 personen
• Ronde tafels tot 32 personen
Voordrachten / Lezingen:
• Halve cirkel – 3 rijen tot 40 personen
• Theater 5 tot 6 rijen tot 40 personen

• Diners tot 40 personen
• Recepties/ontvangsten tot 50 personen

Huur locatie:
€ 350,00 per dagdeel (4 uur)
€ 500,00 per dag of avond (8 uur)
€ 750,00 dag en avond (9:00 uur tot 24:00 uur)
Wi fi is gratis beschikbaar
Exclusief catering, schoonmaak en specifieke techniek/technische wensen.Mogelijke culinaire arrangementen door de chef
1. Absolute Privacy
2. Natural break? Do it yourself!
3. Full service 9 am to 9 pm

1. Absolute Privacy
Vergadering/bijeenkomst
Koffie (Nespresso), thee en frisdrank staan ter beschikking in de "Salle Privée" en worden op verzoek aangevuld.
Een lunchbuffet met soep wordt in de kookschool opgesteld; de gasten kunnen zichzelf bedienen. Indien gewenst serveren we een werklunch in de “Salle Privée” tijdens de vergadering.
Even naar buiten
Met een salon- of rondvaartboot een korte tour door de Amsterdamse grachten onder het genot van een drankje en een amuse terwijl wij de "Salle Privée" klaar maken voor het diner. Maar het is ook mogelijk om een picknick lunch aan boord mee te nemen alvorens aan de productieve middagsessie te beginnen.

2. Natural break? Do it yourself!
Groepsdiscussies of zelfs een ad hoc kooksessie voor de ontspanning.
Ontmoet en begroet de andere deelnemers onder het genot van een heerlijke espresso of cappuccino in de kookschool. Probeer de Oxygen Matters formule die de bioritmen volgt, maar beginnen met een simpel maar stevig ontbijt is natuurlijk ook mogelijk.
Vervolgens verplaatst u zich naar de "Salle Privée" voor een dag vol creatieve, vernieuwende en stimulerende discussies in de authentieke, historische sfeer van een patriciërs kamer.
Lunch kan een DIY (do it yourself) zijn, onder leiding van onze Chefs. Van antipasti tot pannenkoeken tot pasta of een gezonde, vullende zelfgemaakte soep en diverse salades.
Een werklunch met broodjes tijdens de vergadering of een snel twee-gangen lunch in de kookschool hoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.
Na de middag sessie kunt u, voor vertrek, genieten van een informele borrel met hapjes. Maar u kunt de sessie ook eindigen met een diner of corporate cooking sessie onder leiding van een van onze Chefs.

3. Full service 9 Am toe 9 Pm
Begin de dag met koffie (Espresso) met typisch Engelse sportraad, kleine sandwiches en cake. Tijdens de vergadering is er frisdrank tot uw beschikking in de “Salle Privée” en wordt op verzoek aangevuld. Een twee- of driegangen lunch wordt gereserveerd in de kookschool of in het restaurant.
Met een salon- of rondvaartboot een korte tour door de Amsterdamse grachten onder het genot van een drankje en een amuse terwijl wij de "Salle Privée" klaar maken voor het diner.

Alle bijeenkomsten, vergaderingen maken we graag op maat, naar gelang uw wensen met grachtenrondvaart, wijnproeverijen e.d. Hiervoor vragen wij een briefing fee van € 50,00 per huur.

Klik hier voor meer informatie.Corporate Cooking sessie

Corporate cooking, team building, klanten presentaties.


La Cuisine Française is de perfecte plek om uw zakenrelaties, medewerkers of collega’s van een andere kant te leren kennen. Door gezamenlijk te koken en te dineren in een geweldige atmosfeer. De kooksessie duurt 1½-2 uur, gevolgd door een drie- of viergangen diner in ons privé restaurant. De sessie begint om 18:00 uur met een welkomstdrankje en een borrelhapje in de kookschool. Daarna licht een van de chefs het menu toe en vervolgens gaat uw gezelschap culinair en creatief aan de slag. Hierna nemen de chef en de bediening het werk van u over en wordt het zojuist bereide viergangendiner aan u opgediend in ons privé-restaurant. Het programma eindigt omstreeks 22.30 uur met een kopje koffie.

Tevoren maakt u een keuze uit 3 verschillende, seizoensgebonden menu’s en bijbehorende wijnsuggesties.
De kosten voor een Corporate Cooking sessie bedragen € 1.600,00 tot en met 16 personen. Deze prijs is inclusief de kookles, het viergangendiner, een welkomsthapje en –drankje, de Chef en de bediening en natuurlijk een kopie van de bereide recepten. Wijn en overige dranken zijn niet in de prijs begrepen.

Wilt u meer dan 16 gasten uitnodigen? Dat kan! Wij kunnen maximaal 40 gasten ontvangen. Tot 22 personen organiseren wij een bonbonworkshop. Onder leiding van een zeer bedreven chef worden heerlijke bonbons vervaardigd die later bij de koffie geserveerd worden. De kosten bedragen € 20,00 voor de workshop en € 70,00 voor de extra couverts.
Vanaf 8 personen bieden wij ook de mogelijkheid om een wijnproeverij te organiseren onder leiding van onze wijndeskundige. De kosten voor een wijnproeverij bedragen eenmalig € 225,00 vermeerderd met € 20,00 of € 40,00 per persoon, afhankelijk van de arrangementskeuze, respectievelijk ‘Basic’ of ‘Premium’. Daarnaast betaalt u € 70,00 per extra couvert.

Klik hier voor meer informatie.Chef's TableWilt u met een gezelschap tot 12 personen graag een kookworkshop volgen bij ons, dan is de Chef’s Table het perfecte arrangement voor u. De Chef’s Table, het kleine broertje van ons Corporate Cooking-arrangement, bestaat uit een kooksessie van anderhalf uur, gevolgd door het nuttigen van het zojuist bereide viergangendiner aan de Chef’s Table in onze kookschool.

De Chef’s Table gaat rond 18.00 uur van start met een welkomstdrankje en borrelhapje. Daarna legt de chef het gekozen menu uit en gaat iedereen culinair en creatief aan de slag met de bereiding. Tijdens de kooksessie worden er al amuses gemaakt, waar u al kokend van kunt genieten.

Als de voorbereidingen klaar zijn, neemt u met uw gezelschap plaats aan de Chefs Tafel aan de grachtzijde van ons pand, waarna de chef en zijn brigade de gerechten zullen afronden en serveren. De kosten van het Chef’s Table-arrangement bedragen € 1.080,00 tot en met 12 personen.


Klik hier voor meer informatie.Diner


Onze Salle Privée is de locatie bij uitstek voor een prachtig diner. Het privé-restaurant bevindt zich in onze elegante stijlkamer met uitzicht op de tuinen tussen de Herengracht en de Keizersgracht. Diners worden georganiseerd voor gezelschappen van 12 tot 40 personen. Voor groepen tot 20 personen kunt u gebruik maken van een lange tafel in het midden van de zaal, voor grotere groepen stellen wij ronde tafels met een maximum van 8 gasten per tafel. De diners worden verzorgd door een van onze Chefs. Zij stellen in overleg met u een menu samen.

Huur La Salle Privée: € 350,00

Klik hier voor meer informatie.