La Cuisine Française

Cooking is fun and we live in society that learns from entertainment

Kooklessen




Hieronder vind u de geplande lessen en workshops. Deze worden in samenwerking met Kookschool Verbijsterend uitgevoerd www.verbijsterend.nl
Kooklessen Basis Technieken (KBT 2013)
Lesdata : 24 sept, 1,8,15 oktober
Tijd : 18.30 - 23.00 uur

Prijs: Ä 340,- (inclusief 4 lessen, ingrediŽnten, materialen, 2 drankjes per les en lesmap)

Tijdens de basiscursus leer je de grondbeginselen van het koken. Elke les bestaat uit een thema. De thema's die we behandelen zijn: snijdtechnieken en fonds maken, vleesbereiding en bijpassende sauzen, visbereiding en bijpassende sauzen, gevogelte en bijpassende sauzen. Ook bestaat elke les uit een gedeelte theorie en warenkennis. Tijdens de les ga je zelf in de keuken aan de slag en als je deze cursus hebt afgerond beschik je over voldoende kennis om thuis te gaan experimenteren en het geleerde in de praktijk te brengen. Aanmelden kan via info@verbijsterend.nl

Pats Lunch Club, kookles voor 55-plussers (LP13)
Lesdata: 2, 23 okt en 13 en 27 nov
Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Kosten Ä 280,-

Deze cursus wordt gegeven door Pat van den Wall Bake- Thompson en Patric Bijsterveld en is bedoeld voor 55-plussers die het leuk vinden om les te krijgen in de Franse keuken. Elke les wordt afgesloten met een heerlijke lunch en een goed glass wijn. De cursus is gebaseerd op Cooking explained en 45 jaar keuken expertise. Tijdens deze lessen leert u de basistechnieken en combineert deze met de overige bereidingswijzen. Daarnaast wordt er veel tijd besteed aan het proeven en op smaak brengen van de gerechten.

Kookcursus French Regional (KFR 2013)
Ervaar de authentieke regionale franse gerechten en wijnen!

Lesdata: 29 okt, 5,12 en 19 nov

Tijd: 18.30 -23.00 uur

Inclusief 4 lessen, ingrediŽnten, wijnmatching, gebruik materialen en recepten

Prijs: Ä 340,-

De regionale keuken van frankrijk is een van de meest rijke bronnen van de Franse Cuisine. De wijnen en de producten uit de regio's hebben een grote invloed gehad op de hedendaagse franse keuken.

In deze tijden waar de seizoenen en de locale ingrediŽnten weer een belangrijke rol spelen in de keuken. laten we je kennis maken met de smaken en bereidingen uit de regio's. We starten elke les met een wijnproeverij uit de regio in combinatie met speciale kazen of charcutterie uit de streek. Na een korte introductie van de producten en de recepten wordt er in kleine groepjes gewerkt aan de verschillende recepten.Elke groep maakt 1 of 2 gerechten onderleiding van een professionele chef.De regio's die worden behandeld zijn: de Loire, het zuidwesten, Bourgogne en het warme zuiden. Na afloop wordt er gezamenlijk gegeten. Aanmelden kan via info@verbijsterend.nl

Kookcursus Italian Regional (KIR2013)

Puur koken met de smaak van de regio en de warmte van de zon

Lesdata: 7, 14, 21 en 28 januari

Tijd: 18.30 -23.00 uur


Inclusief 4 lessen, eten en wijnmatching, gebruik materialen en recepten

Prijs Ä 340,-


In deze curus leren we je hoe je een simpele maar smaakvolle maaltijd uit de verschillende regio's kunt bereiden. De recepten die we hiervoor gebruiken zijn overgaan van generatie op generatie en bestaan uit pure en eerlijke ingrediŽnten en de daarbij passende technieken. Dit is een leuke manier om kennis te maken met de robuuste plattelands keuken van italie.

Onderwerpen

De gebieden die tijdens deze lessen aanbod komen zijn: Piemonte, Venetie en Toscane met Umbrie en zuid italie.Bij elke aanvang van de les starten we met het proeven van verschillende wijnen uit de regio met daarbij passende kazen en charcuterie. Daarna worden de recepten besproken en gaat men in kleine groepjes zelfstandig aan het werk met het bereiden van de recepten. Na afloop van de les wordt er gezamenlijk gegeten. Aanmelden kan via info@verbijsterend.nl

Workshop Patisserie

Lesdata: zo 15 sept of zo 10 november

Tijd: 13.00 -16.00 uur

Insclusief materialen, koffie en thee, recepten en taarten om mee te nemen

Prijs Ä 65,00

Zelf taarten bakken is hip maar vergt enige kennis en nauwkeurigheid. Tijdens deze workshop gaan we jou deze kennis leren en ga je zelf taarten bakken in onze keuken. Je leert te werken met verschillende soorten degen, welke technieken zijn handig om te weten, hoe kun je verschillende vullignen maken etc. We gaan o.a. zelf de echte franse madeleines maken en


Bonbon Workshop (1 les)
Lesdata: Zo 20 oktober of Zo 1 december (Sintchocolade)

Tijd: 13.00 - 15.30 uur

Kosten Ä 55,-

In deze chocoladelessen ga je heerlijke bonbons maken, leer je hoe je tempreert, maak je verschillende vullingen voor je bonbon's en werk je met ganache. Op 1 december maak je ook nog diverse Sint chocolade. En natuurlijk mag je al je zelfgemaakte bonbon's mee naar huis nemen.


Voor vragen of aanmelden voor de lessen kunt u mailen naar info@verbijsterend.nl of bellen naar 06- 55330449. Alle lessen worden gegeven door professionel chefs. Mochten er onvoldoende deelnemers zijn voor de hierboven vermelde lessen dan zal de les worden gecancelled, uiteraard wordt u geld dan teruggestort.