La Cuisine Française

Cooking is fun and we live in society that learns from entertainment

Pat van den Wall Bake - Thompson

Pat van den Wall Bake beschikt over een geweldige culinaire kennis van zaken. Het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring middels, onder andere, het geven van lessen en demonstraties, het ontwikkelen van nieuwe producten voor grote spelers in de markt, het wereldwijd deelnemen aan congressen en workshops, het ontwikkelen en publiceren van recepten in diverse tijdschriften, en het schrijven van 5 kookboeken. Dit alles naast het meer dan 30 jaar runnen van La Cuisine Française.

Na haar studie Home Economics aan de universiteit van Harrow, heeft ze haar eerste werkervaring opgedaan bij ‘Birds Eye Frozen Foods’, daarna heeft zij voor het Nederlandse Zuivel Bureau gewerkt, waarbij zij de Nederlandse kaas en boter heeft gepromoot door demonstraties en kooklessen te geven. Vervolgens is zij 2 jaar chef geweest bij de beroemde Cordon Bleu kook school in Engeland.

Pat heeft gewerkt als home economist culinaire adviseur voor verschillende vooraanstaande levensmiddelen bedrijfven sinds 1980 zoals Hak en Riedel, General Biscuits, Knorr en Pruvee. Daarnaast heeft ze samen met Annie Perkins trainingen verzorgd voor de Hema en kookworkshops gegeven voor de marketeers van Unilever en Albert Heijn.

Pattys Wagon

Na 32 jaar La Cuisine Francaise, heb ik, Pat, besloten om het rustiger aan te gaan doen. Noem het een lange sabbatical of een nieuwe reis in mijn leven.

La Cuisine Francaise, haar kindje, wordt in goede handen voortgezet door Patric Bijsterveld van Kookschool Verbijsterend. Voor informatie klik hier.

Pattys Wagon is een camper uit 2002, klassiek design met een echt camping bed, douche en een 2 pits gasfornuis. Plaats genoeg voor Pat en haar hond Penny. Niet echt een Rick Stein maar het komt in de buurt, er is zelfs plaats voor culinaire virenden die mee willen reizen.

De reis gaat naar Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië waar ze gaat camperen bij boeren en in wijngaarden van de organisatie France Passion, en natuurlijk wordt er onderweg gegolfed en soms geslapen in een comfortabel B&B met bad.

Haar droom is om onderweg vrienden te bezoeken, de lokale marktjes te bezoeken en dan samen te koken in haar keukentje net als bij La Cuisine Francaise. Natuurlijk met een paar handige tips en tricks van Pat zelf. Ze is natuurlijjk een lerares met passie voor het product en de technieken uit de keuken en vindt het heerlijk om haar kennis met andere
te delen.

Tijdens haar reis houdt ze een culinaire agenda bij en werkt ze aan haar lang verwachte boek.Daarnaast beschrijft ze hier haar culinaire ervaringen en recepten waar ook ter wereld ze is.

In Oktober heeft ze gewerkt bij Mas de Cornud en helpt ze daar haar vriend Nito met het opzetten van een cursus De smaken van de Provence.

Natuurlijks kan het reisplan veranderen, je weet maar nooit wat ze onderweg voor leuks kan tegenkomen wanneer deze gypsy dame gaat reizen...het leven begint bij ?

Volg mijn avonturen op Pattys Wagon.

“Culinair Consultancy“
Samen met Andreas Oerlemans en Jennifer van Balkom, werkt Pat aan een concept waarbij bereidingswijze en kooktechnieken gekoppeld worden aan management vraagstukken: Wat heeft bijvoorbeeld een bedrijfsfusie gemeen met het maken van mayonaise. Klik hier voor meer informatie.

Auteur van 5 boeken
- De Franse keuken, een open boek
- Kookboek voor Golfers
- Kookboek voor de Magimix
- Kookboek voor de Magimix deel 2
- Koken voor de Combi-Magnetron

Pat is nu bezig haar mooiste en beste recepten te bundelen tot een boek.

Klik hier om met Pat in contact te komen.Creative Food Consultancy

Steeds meer ontstaat er behoefte aan een culinair rustpunt. Een omgeving die als vraagbaak kan dienen in een wereld vol culinaire veranderingen. Waar u mensen kunt ontmoeten die spreken vanuit kennis en ervaring. Die u als gidsen leiden naar gastronomische ontdekkingen en u tegelijk behoeden voor culinaire dwaalwegen.

Culinaire communicators niet alleen met een visie, maar ook met praktische toepasbare ideeen Wij zijn uniek in ons vak en de schakel tussen de producenten, de media en de consumenten.

Creative Food Consultancy is gevestigd in Pat’s mooie grachtenpand aan de Herengracht 314, en maakt gebruik van de faciliteiten van La Cuisine Française inclusief het schitterende privé-restaurant. Ideaal voor de activiteiten van de Creative Food Consultancy die liggen op het gebied van product- en receptontwikkeling, productpresentaties voor pers en prospects, brainstorms en staff-trainingen. Kortom alles wat met creatie en commercie op culinair gebied te maken heeft.

Wilt u meer weten over CFC? Neem contact op met Pat.